Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Randstad blijft achter met glasvezel

foto: Glasvezel buitenaf

Noord-Groningen, Zeeland en de Randstad hebben op dit moment het laagste percentage aansluitingen met glasvezel.

“Opvallend is dat er in de dorpen of kleinere steden momenteel procentueel gezien meer glasvezel ligt dan bijvoorbeeld in de Randstad”, zegt Coen Jonker, de productmanager van Prijsvergelijken.nl. “In buitengebieden wordt eerder glasvezel aangelegd omdat hier vaak geen goede alternatieven zijn. Ook logistiek gezien is het in de Randstad moeilijker dan in de meeste buitengebieden.”

Op de Waddeneilanden hebben relatief veel huishoudens een glasvezelaansluiting, concludeert Jonker op basis van cijfers van mensen die zijn website gebruiken om naar een ander internetabonnement over te stappen. De hoge internetsnelheid en het betrouwbare internet met lage gevoeligheid voor storingen, zijn twee belangrijke factoren voor de snelle groei van het gebruik van glasvezel. De verwachting is dat de populariteit van glasvezel in de komende jaren nog verder en sneller gaat toenemen.

Toch blijft vermoedelijk 0,25% van Nederland zonder een aansluiting voor glasvezel zitten omdat het op die specifieke plekken te duur is voor de providers om een kabel naartoe aan te leggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.