Nieuws

Rechter buigt zich over glasvezelruzie in regio Rivierenland

Welke partij mag er glasvezel aanleggen in de buitengebieden in Rivierenland, Digitale Stad of Glasvezel buitenaf of misschien wel beide partijen? Over die vraag buigt een rechter zich de komende tijd.

Afgelopen week stonden de zeven gemeenten van Regio Rivierenland, waaronder Zaltbommel en Maasdriel, samen met Digitale Stad voor de rechter en tegenover hen Glasvezel buitenaf.

Glasvezel buitenaf is naar de rechter gestapt omdat het bedrijf zich gepasseerd voelt bij de keuze voor een glasvezelpartij die de woningen en bedrijven in de buitengebieden op een glasvezelnetwerk gaat aansluiten.

De Regio Rivierenland wil in zee met Digitale Stad, via een constructie die Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBR) wordt genoemd, schrijft het Brabants Dagblad. Voor deze optie is gekozen omdat er nooit een commerciƫle partij met concrete plannen kwam voor aanleg plus exploitatie van een glasvezelnetwerk. Omdat kabelbedrijven het tussen de rivieren jarenlang lieten afweten, kregen de gemeenten toestemming van Europa om zelf een netwerk aan te leggen.

Glasvezel Buitenaf voelt zich hierdoor benadeeld en eist dat Rivierenland moet stoppen met de aanbestedingsonderhandelingen met Digitale Stad. De rechter doet op 22 november uitspraak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.