Nieuws

Reggeborgh bestormt glasvezelmarkt in Duitsland

ReggeborghInvesteringsmaatschappij Reggeborgh, dat samen met KPN eigenaar is van netwerkbedrijf Reggefiber, ziet wel brood in de Duitse glasvezelmarkt.

Met de overname van het glasvezelbedrijf Sacoin, begin februari, heeft de Deutschen Glasfaser Wholesale ambitieuze plannen voor de glasvezelmarkt in Duitsland. Deutschen Glasfaser Wholesale is een dochter van de Deutschen Glasfaser Gruppe, dat weer eigendom is van Reggeborgh.

Het Nederlandse Reggeborgh is daarmee een serieuze concurrent geworden van onder meer Deutsche Telekom dat nu al op diverse plaatsen in Duitsland glasvezelnetwerken aanlegt.

We hebben grote plannen in Duitsland, zegt investeringsmanager Patrick Lems tegenover LN Online. “Tot het einde van 2014 willen we 250.000 glasvezel aansluitingen realiseren.” De overname van Sacoin helpt de Duitse tak van Reggeborgh daarbij. Aangezien de markt in Nederland zo ‘goed als leeggegraasd’ is, worden de pijlen nu op Duitsland gericht.

Sacoin zou een gebrek aan kapitaal hebben gehad voor de aanleg van glasvezel. Het Duitse Reggeborgh neemt alle 33 medewerkers van Sacoin over.

  1. Sijfko de Boer

    Lijkt me een heel interessante uitdaging. Zijn er nog glasvezelnet ontwerpers of engineers nodig?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.