Nieuws

Reggefiber: Castricum ligt dwars bij aanleg glasvezel

De aanleg van glasvezel in Castricum is voorlopig van de baan, zo bevestigt Reggefiber. “De onderhandelingen met de gemeente gaan heel moeizaam.”

Deze week ontstond er verwarring over de status van de aanleg van glasvezel in Castricum, want hoewel er deze zomer voldoende aanmeldingen waren, was de aanleg nog niet gestart.

“We zijn lang met de gemeente in onderhandeling geweest en die gesprekken lopen zo moeizaam dat we nu een halfjaar verder zijn en dat we de voorlopige uitrol van glasvezel ‘on hold’ hebben gezet”, zo vertelt een woordvoerster van Reggefiber tegenover Glasvezelgids.

Opzeggingen
De onderhandelingen duren zo lang dat er annuleringen van mensen binnenkomen.  “Ze willen van hun bestelling af en daardoor komt het aantal abonnees op een niveau dat we de kosten en investeringen nog eens hebben afgewogen en het niet meer rendabel is om met de aanleg door te gaan.”

Onderhandelingen met de gemeente gaan doorgaans over de plaatsing van kasten waar de aansluitingen worden verbonden met de huizen in de straten, maar ook over het afgeven van vergunningen en het aanleggen van glasvezel in buitengebieden van een gemeente.

Reggefiber stelt dat het bereid is om alsnog te starten zodra er met de gemeente een akkoord is over alle discussiepunten.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.