Nieuws

Reggefiber krijgt nieuwe lening voor aanleg glasvezel

Reggefiber heeft een nieuwe lening 140 miljoen euro toegezegd gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB) voor de aanleg van glasvezel.

De lening is bedoeld voor de aanleg van glasvezel in 35 kleinere Nederlandse steden, zo staat in de verklaring van de EIB.

De Europese Investeringsbank leent maximaal 140 miljoen euro aan Reggefiber. Dat is 50 procent van het totale leenbedrag (280 miljoen) waarvoor Reggefiber in aanmerking komt. De EIB zal de ene helft lenen, de andere helft komt van commerciële banken, aldus Glasvezelinternetwinkel.nl.

Eind 2010 heeft de EIB samen met vijf commerciële banken (ABN AMRO, BNP Paribas, Friesland Bank, ING en RBS) ook al 285 miljoen euro aan Reggefiber geleend.

Volgens Reggefiber zat er die keer een jaar tijd tussen de aanvraag en de uitkering van het de lening. Dat zou betekenen dat Reggefiber pas begin volgend jaar over het nieuwe geld kan beschikken.

  1. Erik

    Verbazingwekkend dat een onderneming die niet in staat is om binnen een maand te reageren op een klacht wel een nieuwe lening van 140 miljoen weet binnen te slepen. Kennelijk betekent innovatief bezig zijn dat je vervolgens alle basis fatsoensnormen mag vergeten want potentiële klanten kunnen toch nergens anders terecht voor het product dat je biedt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.