Nieuws

Regio ‘Kromme Rijnstreek‘ maakt kans op glasvezel

Het buitengebied van de regio Kromme Rijnstreek maakt kans om aangesloten te worden op een nieuw glasvezelnetwerk. Dat gebeurt alleen als er voldoende belangstelling voor glasvezel is.

De organisatie Glasvezelbuitenaf heeft deze week met de betrokken gemeenten een convenant getekend om de glasvezelcampagne te starten. De regio Kromme Rijnstreek omvat het buitengebied van de gemeente Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, een gedeelte van Woudenberg en een klein stukje van Veenendaal en Rhenen.

Voorwaarde is echter dat 50% van de ruim 3.300 huishoudens/bedrijven in het gebied een abonnement afsluit bij één van de providers. De inschrijving voor glasvezel moet nog van start gaan, maar de huishoudens en bedrijven hebben tot 22 mei de tijd om een abonnement af te sluiten. Als de grens van 50% wordt gehaald, dan kan na de zomer van 2018 gestart worden met de aanleg.

Kosten

Naast een abonnement bij een provider betalen de bewoners ook een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 15 euro of een eenmalige afkoop van 1.900 euro.

Alle bewoners van het gebied ‘Kromme Rijnstreek’ worden door middel van een brief uitgenodigd voor de informatieavonden, die plaats zullen vinden in de week van 19 maart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.