Nieuws

Ridderkerk krijgt glasvezel

Glasvezelbedrijf L2Fiber gaat de gemeente Ridderkerk van glasvezel voorzien. In het Rotterdamse Kralingen is het bedrijf al bezig om glasvezelaansluitingen te realiseren.

Opvallend bij de aanleg in Ridderkerk is dat er geen minimale deelname vereist is, schrijft Tweakers.net. L2Fiber investeert in het glasvezelnetwerk zonder vooraf gegarandeerd te zijn van een bepaald aantal aansluitingen. Eerder deed dat bedrijf hetzelfde in de Rotterdamse wijk Kralingen.
L2Fiber zegt dat het een open netwerk bouwt met daarop al zeker vijf providers. Dat zijn Glasnet, Holland Glas, SNLR, Fiber Nederland en TriNed. De downloadsnelheid die de inwoners van Ridderkerk kunnen krijgen, is 1 Gbit/s.

Het eerste deel van het glasvezelnetwerk moet in het eerste kwartaal van 2020 klaar zijn. Twee jaar later moeten alle inwoners van Ridderkerk een glasvezelaansluiting hebben.

  1. T.P. van den Bos

    Hallo,
    een jaar of twee geleden is er iemand van de glasvezel bij mij thuis geweest om allerlei informatie op te nemen voor de aanleg van glasvezel. Hij was bezig met zijn tablet heeft foto’s gemaakt in huis en buiten in de tuin. Ik had destijds veel interesse in glasvezel, omdat het internet via mijn ADSL aansluiting ontzettend traag is. Tijdens de corona pandemie hadden wij hier 4 mensen in huis die alleen nog via het internet konden werken (onderwijs geven 1x, en ontvangen 2x). Nou dat ging niet van een leien dakje. De druk op het netwerk was te groot, zodat er telkens storingen ontstonden. Met alle nare gevolgen van dien. Nu heb ik dit jaar allerlei glasvezel aanleg activiteiten in de buurt gezien, maar niet bij mijn huis aan de Sportlaan 7 te Ridderkerk. Dat vindt ik erg jammer. Bij een postcode check blijk ik tussen twee gebieden in te zitten, Centrum en Slikkerveer. Maar op mijn adres lijkt er (voorlopig/helemaal) geen glasvezel te worden aangelegd. Dat is erg jammer, want mijn huidige internet aansluiting is drama. Kunt u mij meer vertellen of er nu wel of niet mogelijkheid om glasvezel te aangelegd krijgen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.