Nieuws

Roosendaal zoekt samenwerking voor glasvezel in het buitengebied

De Brabantse gemeente Roosendaal gaat samenwerken met de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Breda en Zundert om glasvezel in het buitengebied te krijgen. Waarschijnlijk kan de aanleg in 2019 beginnen.

Dat antwoordt wethouder Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal op vragen de Roosendaalse Lijst. Volgens de wethouder zijn er gesprekken gevoerd met zes marktpartijen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Daarvan zijn er nu nog twee over.

Geen Mabib

Mabib is afgevallen als kandidaat-netbeheerder omdat er een meningsverschil is met de gemeente over de diepte waarop de kabels in de grond gelegd moeten worden. Roosendaal stelt als voorwaarde dat de kabels op minimaal 60 centimeter diepte worden gelegd. Mabib legt 80% van de kabels op 40 centimeter diepte.

Met de twee partijen die over zijn, is eind november nog overleg geweest, aldus de wethouder. Beide partijen hebben te kennen gegeven interesse te hebben in de aanleg en hebben daarvoor in hun plan van aanpak de door hen gewenste rol van de gemeente nader omschreven. In het plan van aanpak staan bijvoorbeeld details over het uitwerken en het uitzetten van de vraagbundeling én de planning van voorbereiding tot beoogde aanleg.

De globale planning van de marktpartijen (voor de 5 gemeenten) is als volgt:
– interessepeiling bij inwoners (info avonden) > Uitwerken van de vraagbundel duurt 2 à 3 maanden
– Het uitwerken van het net (engineering) > 2019 zou gestart kunnen worden >
– De uitvoering van de werkzaamheden waarvoor 2 jaar nodig is > werken van buiten naar binnen.

De vijf gemeenten moeten in januari of februari nog wel over de plannen stemmen.

foto: GlasvezelBuitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.