Nieuws

Scherpenzeel krijgt glasvezel

Scherpenzeel-krijgt-glasvezel

Voor de inwoners van Scherpenzeel kwam vorige week het verlossende woord: er wordt een glasvezelnetwerk in de gemeente aangelegd.

Na lang wachten is Delta Fiber Netwerk om. De inschrijving duurde aanvankelijk tot 13 juli, maar de inschrijvingsperiode werd verlengd vanwege de vakantieperiode. Nu er voldoende animo is, kondigt Delta Fiber Netwerk aan dat er ook daadwerkelijk glasvezel wordt aangelegd. De aanleg start nog dit kwartaal.

In de laatste week van de campagne (tot 2 september) is een ‘mooie eindsprint in het aantal aanmeldingen’ zichtbaar geweest, aldus Delta Fiber Netwerk. Daarmee kon het groene licht voor de aanleg gegeven worden, bevestigt de gemeente. Voorwaarde voor de aanleg van glasvezel in Scherpenzeel was het nodig dat minimaal 25% van de bewoners zich inschreef voor een glasvezelabonnement bij een van de vier deelnemende internetproviders.

Voor een deel van de inwoners van Scherpenzeel voelt de komst van glasvezel als een inhaalslag. De omliggende dorpen Woudenberg en Renswoude hebben al glasvezel. Scherpenzeel is destijds overgeslagen.

Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over de aanleg van hun glasvezelaansluiting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.