Nieuws

Stad Groningen krijgt glasvezel van KPN

KPN NetwerkNL gaat de stad Groningen voorzien van glasvezel. Dat heeft het telecombedrijf bevestigd tegenover RTV Noord.

In Groningen ligt al wel een hoofd- en wijknetwerk van glasvezel, maar juist het laatste stukje naar woning of bedrijf ontbreekt in het overgrote deel van de stad. Die laatste meters naar woningen en bedrijven gaat KPN ook van glasvezel voorzien. Een planning van wanneer welke stadsdeel aan de beurt is, wil KPN echter nog niet vrijgeven.

Verder kunnen de Groningers ook kiezen voor een snelle internetverbinding van VodafoneZiggo die abonnementen aanbiedt onder de naam ZiggoGiga, meldt de regionale omroep. Consumenten moeten daar met een maandprijs van 99 euro stevig voor in de buidel tasten. Daar krijgen ze internetverbinding voor met een downloadsnelheid van één gigabit per seconde.

In het buitengebied van de provincie Groningen wordt aan druk gewerkt aan de uitrol van glasvezel. In Noord-Groningen legt Rodin Broadband een snel netwerk aan, met hulp van de provincie. In Westerwolde is Glasdraad actief en in het Westerkwartier werkt een bewonersinitiatief aan een netwerk. Verder zijn er kleinere netwerken zoals dat van Stichting Kabelnet Veendam en Kabelnoord, dat vooral in Friesland zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.