Nieuws

‘Steenwijkerland moet optreden tegen oneerlijke glasvezeltarieven’

Er is veel ophef en onvrede onder de inwoners van Steenwijkerland over de tarieven die worden gerekend voor een glasvezelaansluiting.

Dat bleek deze week tijdens een gemeenteraadsvergadering. Een aantal inwoners uit verschillende dorpen in Steenwijkerland vroegen de gemeenteraad om actie te ondernemen tegen de ‘oneerlijke’ tarieven.

In Steenwijkerland is er al een aantal maanden reuring rondom de ‘oneerlijke’ glasvezeltarieven, schrijft De Stentor. Deelnemers aan de eerste ronde voor glasvezel moesten 1900 euro voor een aansluiting betalen, terwijl inwoners van de meeste dorpskernen die meedoen aan het nieuwste project de aansluiting gratis of voor 1000 euro krijgen.

De inwoners vinden dat ze bij de glasvezelcampagne in 2017 verkeerd zijn voorgelicht, vertelde Hans Meijer, namens Dorpsbelangen Belt-Schutsloot, dinsdagavond. Destijds werd namelijk door Glasvezel buitenaf gezegd dat het de enige kans zou zijn om glasvezel te krijgen.

In oktober 2019 werd de glasvezelcampagne voor de kernen en bedrijventerreinen in Steenwijkerland succesvol afgerond.

Reactie gemeente

De gemeente Steenwijkerland houdt vol geen partij te zijn in de glasvezeldiscussie. Volgens Dorpsbelangen Belt-Schutsloot mag de gemeente hier best een standpunt over innemen en als aandeelhouder van Rendo. Zo zou de gemeente in gesprek kunnen gaan met Rendo en Glasvezel Buitenaf, de partijen achter dit project, stelt de partij voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.