Nieuws

Strijd om wie glasvezel aanlegt in Vijfheerenlanden

In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is verwarring ontstaan over welke organisatie glasvezel moet aanleggen. Bewonersinitiatief Glasvezel Vijfheerenlanden is een vraagbundeling gestart, maar die blijkt precies samen te vallen met de inschrijving voor glasvezelabonnementen van Glasvezel buitenaf.

De vrees bestaat daarom dat bewoners niet meer precies weten voor wie ze moeten kiezen. Glasvezel Vijfheerenlanden bestaat uit meerdere initiatieven en werkt onder meer samen met GiessenlandenNet, schrijft het Kontakt.

Volgens Kid Schuijt van Glasvezel Vijfheerenlanden pikt Glasvezel buitenaf ‘alleen de krenten uit de pap’, zo zegt hij in de krant. “Glasvezel buitenaf zegt wel na het buitengebied de kernen aan te sluiten, maar wij zijn daar zeer sceptisch over dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Zij hebben geen aandacht voor het grote geheel en het belang van alle inwoners. Ons uitgangspunt is glasvezel voor iedereen. Daarom willen we niet alleen het buitengebied, maar ook de kernen voorzien van glasvezel.”

Overigens ontkent een woordvoerster van Glasvezel buitenaf dat de organisatie alleen streeft naar verglazing van het buitengebied. “Wij gaan in de gehele gemeente Vijfheerenlanden glasvezel aanleggen. Zowel in de kernen als op industrieterreinen en in het buitengebied. Maar omdat de behoefte aan snel internet het grootst is in het buitengebied, doet Glasvezel buitenaf daar het eerst een aanbod.” In 2019 zullen de andere inwoners van de hele gemeente een aanbod ontvangen.

foto: gemeente Berkelland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.