Nieuws

Strijd tussen glasvezelbedrijven wordt harder

De strijd om de gunst van de klant in de glasvezelbranche is aan het verharden. In diverse gemeenten klinken geluiden over harde concurrentie waarbij misleiding aan de orde van de dag is.

In Goor en omgeving (vlakbij Hengelo) strijden Reggefiber en Cogas om de aanleg van een glasvezelnetwerk. Volgens de krant TC Tubantia gedragen de mensen van Reggefiber zich als ware cowboys.

Netwerken
Reggefiber zou via allerlei verenigingen en netwerken gebruiken om voldoende mensen enthousiast te krijgen voor glasvezel. Cogas zou daarentegen al gestart zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Bovendien wordt er flink met modder gegooid. Zo beweert Reggefiber volgens de krant dat Cogas een gesubsieerde organisatie is omdat de gemeente Hof van Twente aandeelhouder is van Cogas. Een raadslid reageert hier in de media verbolgen over.

Misleiding
Ook in Veendam woedt een steeds fellereĀ  strijd om de glasvezelgebruiker. De strijd gaat tussen de lokale Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en Reggefiber.

Volgens bewoners van Veendam gaan vertegenwoordigers van KPN en Lijbrandt langs de deuren om glasvezelabonnementen te verkopen. Ze zouden zich daarbij voordoen als vertegenwoordigers van de gemeente Veendam. Volgens de lokale krant is er sprake van misleiding omdat de gemeente geen rol speelt bij de aanleg van glasvezel.

Geen glasvezel
En dat is niet alles. Ook in Haarlem lijkt de glasvezelstrijd te verharden. Daar heeft het bewonersinitiatief Haarlem op Glasvezel gewaarschuwd voor een brief over glasvezel van UPC. Het kabelbedrijf doet in die brief een aanbieding voor een glasvezelabonnement. Maar UPC biedt geen volledig glasvezelnetwerk, aldus de bewonersgroep. Kabelmaatschappijen als UPC hebben wel glasvezel in hun netwerken, maar dat houdt op in de wijkcentrale.

Haarlem op Glas streeft naar een echt glasvezelnetwerk tot in de meterkast, aldus de actiegroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.