Nieuws

T-Mobile en Open Dutch Fiber voeren tempo glasvezeluitrol op

foto: T-Mobile

In de concurrentiestrijd met KPN NetwerkNL en Delta Fiber Netwerk voeren T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber het tempo van de uitrol van glasvezel op. In korte tijd hebben de twee op drie plaatsen de komst van glasvezel aangekondigd.

De nieuwste aankondiging is Delft-West. In november starten de T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. In totaal kunnen meer dan 25.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Eerder deze week kondigde T-Mobile ook al aan in Leidschendam-Voorburg een glasvezelnetwerk te zullen aanleggen. En vorige week werd de uitrol van glasvezel in Rotterdam Prins Alexander bekendgemaakt.

Ook KPN en Delta Fiber zijn op diverse locaties in Nederland bezig om huishoudens en bedrijven op glasvezel aan te sluiten.

foto: T-Mobile

  1. bert

    Dag heer Feldman,

    Ik heb zojuist via e-mail mijn ongenoegen bij de verantwoordelijke wethouder in gemeente Leidschendam-Voorburg geuit aangaande de gunning van het aanleg glasvezel in mijn straat door T-mobile, hetgeen je verplicht om naar deze provider over te stappen wil je worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ik weet niet hoe U als specialist er over denkt, maar m.i. is dit koppelverkoop van een openbare nutsvoorziening. Het feit, zo blijkt uit informatie van KPN, T-mobile pas na 5 jaar verplicht is andere providers op het netwerk toe te laten, maakt het nog onacceptabeler.
    Ben benieuwd naar uw oordeel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.