Nieuws

T-Mobile is klaar met aanleg glasvezel in deel van Den Haag

foto: T-Mobile

T-Mobile heeft vorige week de aanleg van het glasvezelnetwerk in het Haagse stadsdeel Segbroek afgerond. In totaal zijn met 140 kilometer glasvezelkabel ongeveer 32.000 huishoudens aangesloten op het netwerk.

Van die 32.000 huishoudens maken op dit moment ‘enkele duizenden’ gezinnen gebruik van hun glasvezelaansluiting, meldt T-Mobile. Zij hebben toegang tot internetsnelheden tot 1 Gbps (1000 Mbps).

Het glasvezelproject is een samenwerking tussen T-Mobile, investeringsmaatschappij Primevest Capital Partners en aannemer VolkerWessels Telecom. Volgens T-Mobile hebben zij gezamenlijk in korte tijd en met minimale overlast veel huishoudens in Den Haag kunnen laten profiteren van snel glasvezel.

“Het project in Segbroek is een mooie start die we dit jaar gaan vervolgen met tenminste 100.000 extra adressen”, verklaart Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile. Behalve in Segbroek wordt er op dit moment door T-Mobile, Primevest en VolkerWessels Telecom glasvezel aangelegd voor ruim 25.000 huishoudens in Den Haag Loosduinen.

foto: T-Mobile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.