Nieuws

T-Mobile: KPN blokkeert ons op hun glasvezelnetwerk

foto: T-Mobile

T-Mobile directeur Søren Abildgaard beschuldigt KPN in het Financieel Dagblad ervan de verplichting voor wholesale-toegang op glasvezelnetwerken niet na te komen.

Volgens een contract tussen KPN en T-Mobile zou T-Mobile glasvezelabonnementen aan 1,4 miljoen huishoudens op KPN-netwerken mogen aanbieden. Maar KPN zou niet verder willen gaan dan 300.000. “Ze blokkeren ons bij het uitrollen van snel en goedkoop internet”, aldus Abildgaard in de krant.

KPN ontkent de beschuldigingen van T-Mobile. “Wij hebben onlangs via een nieuwsbrief aan al onze klanten voor het vaste netwerk nog eens laten weten dat we ons netwerk open houden. Alle 7,6 miljoen adressen waar KPN vaste infrastructuur heeft, blijven ter beschikking van de telecombedrijven die gebruik maken van ons vaste netwerk”, zegt Michel van Wissen, directeur Wholesale bij KPN.

Volgens T-Mobile zou KPN het gedrag gewijzigd hebben na een recente uitspraak van de rechter, waarbij een besluit van mededingingstoezichthouder ACM over de toegang tot de markt voor vaste verbindingen werd vernietigd. Als gevolg daarvan kan de ACM deze markt niet meer reguleren. KPN heeft steeds beloofd dat het bestaande overeenkomsten met andere telecomaanbieders over toegang tot zijn vaste netwerk zou handhaven. Maar Abildgaard ziet een discrepantie tussen dat verhaal en de brief die hij heeft gekregen.

Onlangs werd bekend dat KPN en T-Mobile in de Haagse wijk Segbroek het niet eens kunnen worden over het glasvezelnetwerk. Een investeringsfonds van Primevest Capital Partners en aannemer VolkerWessels Telecom leggen een glasvezelnetwerk aan in het Haagse stadsdeel Segbroek, waarop circa 32.000 huishoudens en bedrijven aangesloten zullen worden. T-Mobile is de exploitant van het netwerk. Maar vanwege de onenigheid wil KPN daar zelf een glasvezelnetwerk aanleggen, naast dat van T-Mobile.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.