Nieuws

T-Mobile maakt glasvezel via KPN-netwerk duurder

foto: T-Mobile

Nieuwe glasvezelabonnees van T-Mobile op plaatsen waar T-Mobile gebruik maakt van het KPN-netwerk, gaan meer betalen. Deze klanten gaan tot 15 euro per maand méér betalen dan klanten op plekken waar T-Mobile een eigen glasvezelnetwerk heeft. Dat meldt het FD.

De prijsverhoging is volgens T-Mobile het gevolg van de hogere tarieven die KPN voor het gebruik van zijn netwerk rekent. T-Mobile is voor een groot deel afhankelijk van het netwerk van KPN. De prijsverhoging voor T-Mobile abonnees geldt niet voor plaatsen waar T-Mobile zelf een glasvezelnetwerk heeft, zoals in delen van Den Haag.

T-Mobile en KPN liggen al enige tijd met elkaar overhoop en beschuldigen elkaar van concurrentievervalsing. In het voorjaar van 2020 werd de regulering van de telecommarkt juist losgelaten na een rechterlijke uitspraak. Afgelopen zomer constateerde de ACM dat er inderdaad risico’s waren voor de concurrentie op de markt voor internetdiensten en kondigde aan met een marktanalyse te komen. Die analyse, waar marktpartijen met spanning naar uit kijken, wordt voor eind maart verwacht.

Op het netwerk van KPN hanteert T-Mobile hogere tarieven door de slechte voorwaarden die KPN stelt, zegt een woordvoerder van T-Mobile tegen het FD.

foto: T-Mobile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.