Nieuws

Tiener voert campagne voor buitengebied in Epe

In Epe is een bewonersproject gestart om glasvezel in het buitengebied te krijgen. Dat is op zich niet zo spectaculair. Wel dat het initiatief is opgezet door een 17-jarige scholier uit Epe.

Netwerkbedrijf Reggefiber onderzoekt momenteel of er voldoende draagvlak is voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Epe, maar het bedrijf beperkt zich daarbij tot de vier kernen. Daarom is de 17-jarige Remco Tjeerdsma de actie ‘Heel Epe wil glasvezel’ gestart.

Volgens Tjeerdsma is juist in het buitengebied van Epe de grootste winst te behalen. Daar is op dit moment het verlies van het ADSL-signaal groter dan in het centrum. Bewoners in het buitengebied houden maar de helft van de snelheid over, en dus zullen bewoners in het buitengebied eerder kiezen voor glasvezel, zo redeneert Tjeerdsma.

En hij heeft medestanders gevonden. Binnen enkele dagen kreeg hij tot al meer dan 70 aanmeldingen binnen, schrijft de TC Tubantia.

Reggefiber heeft volgens de krant positief gereageerd op de actie. “Wij willen ook wel glasvezel aanleggen in het buitengebied”, zegt Henk Holtrigter van Reggefiber, “maar dat is financieel onhaalbaar.”

Reggefiber is met pilots bezig om op goedkopere manieren van aanleggen van glasvezel voor buitengebieden, maar vooralsnog blijft dat bij tests.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.