Nieuws

Toch glasvezel in Montfoort en Linschoten

Er komt een glasvezelnetwerk in Montfoort en Linschoten. Dat heeft netwerkbedrijf E-Fiber bevestigd. Alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting.

Het besluit van E-Fiber is overigens niet zo vanzelfsprekend, want het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundeling niet bereikt. Toch is er volgens E-Fiber wel enthousiasme voor supersnel en stabiel internet. Daarom heeft het netwerkbedrijf met de gemeente en betrokken ambassadeurs naar een passende oplossing gezocht. En dat noemen ze ‘vraaggestuurd aanleggen’.

Vraaggestuurd aanleggen houdt volgens E-Fiber in dat alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten, kosteloos een glasvezelaansluiting krijgen. Bij de overige adressen worden de kabels doorgetrokken tot aan de straat.

Het gebied Montfoort-Linschoten is ingedeeld in drie deelgebieden die in totaal ongeveer 6300 aansluitingen omvat. Huishoudens en bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden.

Wanneer de aanleg helemaal voltooid is, is niet bekend.

foto: E-Fiber, Youtube

  1. Dat is goed nieuws voor de inwoners en bedrijven in Linschoten en Montfoort. Vooral het buitengebied!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.