Nieuws

Toch glasvezel voor gebied rond Heusden

Delta-Fiber-Netwerk-glasvezel

Delta Fiber Netwerk doet water bij de wijn rond Heusden en gaat ondanks een tegenvallend aantal aanmeldingen toch glasvezel aanleggen.

De dorpen Elshout, Haarsteeg, Oud Heusden, Nieuwkuijk en Vlijmen Vliedberg, krijgen glasvezel, zo meldt het Brabants Dagblad maandag.

En dat is opmerkelijk want doorgaans moet in alle kernen van een aanleggebied de drempel voor de aanmelding van glasvezel zijn gehaald. En in dit geval is dat nog niet overal gehaald, volgens de krant.

Extra opmerkelijk is het omdat Delta Fiber Netwerk voor deze dorpen eerder al de aanmeldgrens verlaagde van 35% naar 25%. Delta Fiber Netwerk verlengde eerder al de inschrijving voor glasvezel tot 3 maart. Bewoners hebben dus nog ongeveer twee weken om zich aan te melden voor een glasvezelabonnement.

Bij de aanleg in het gebied rond Heusden moet meer dan 200 kilometer aan graafwerkzaamheden worden uitgevoerd, waarbij er naast Vlijmen en Drunen ook in de kleinere (onrendabele) kernen en langs bermen in het buitengebied glasvezel moeten worden aangelegd.

Overigens zijn delen van Drunen en Vlijmen al aangesloten op glasvezel van KPN. En ook een deel van het buitengebied bij Langstraat en de bedrijventerreinen van Heusden zijn al aangesloten op Glasnet Heusden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.