Nieuws

Toch glasvezel voor Gelderland Midden en Zuid

Met de hakken over de sloot. Zo zou je de inschrijving voor glasvezel in een groot deel van het Gelderse buitengebied kunnen noemen. Maar glasvezel komt er.

Woensdag maakte Glasvezel buitenaf tijdens een feestelijke bijeenkomst de eindstand van de vraagbundeling bekend. 52,2% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen (namelijk een minimale deelname van 50%).

Toch is het niet overal in Midden- en Zuid-Gelderland gelukt om voldoende inschrijvingen te verzamelen. In de gemeenten Berg en Dal en Lingewaard en een klein deel van Nijmegen zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen. Daarom zal daar geen glasvezel worden aangelegd.

Nog geen afspraken

Glasvezel buitenaf gaat onder meer in de gemeenten Arnhem, Duiven, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar glasvezel aanleggen. Maar niet met alle gemeenten in het gebied zijn al afspraken gemaakt over de aanleg en dat betekent dat in die gemeenten nog niet kan worden gestart met de werkzaamheden. Glasvezel buitenaf is naar eigen zeggen nog in gesprek met deze gemeenten en gaat er vanuit dat ook hiervoor de ondertekende convenanten op korte termijn volgen.

Glasvezel buitenaf start begin 2019 met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen. De verwachting is dat de eerste bewoners in het derde kwartaal van 2019 een werkende glasvezelaansluiting hebben.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.