Nieuws

Toch glasvezel voor Geldermalsen

In de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Neder-Betuwe en Lingewaard gaat binnenkort de schop in de grond. In al deze gebieden hebben uiteindelijk voldoende huishoudens ‘ja’ gezegd tegen glasvezel.

Voor Geldermalsen gaat het om de kernen Geldermalsen, Tricht, Meteren, Deil en Beesd die glasvezel krijgen. In Neerijnen  worden de kernen Haaften en Waardenburg aangesloten en in Lingewaard gaat het om Huissen, Bemmel, Gendt, Angeren, Doornenburg en Haalderen.

Wanneer de aanleg precies van start gaat, hangt af van de voortgang van de afspraken tussen Reggefiber en de gemeente, aldus netwerkbedrijf Reggefiber. Bewoners worden naar eigen zeggen tijdig op de hoogte gebracht als het zover is.

Kritiek
Op internet klinken overigens wel kritische geluiden omdat kleine kernen wel worden aangesloten, maar een grotere woonplaats als Tiel- zo’n 10 kilometer van Geldermalse – vooralsnog is uitgesloten van glasvezel.

In Tiel zijn alleen nieuwbouwwoningen in de wijk Passewaaij buurt 7 voorzien van een speciaal glasvezelmodem in de meterkast. Maar die aansluiting is nog niet actief, zo meldt Reggefiber.  Om van glasvezel te kunnen genieten, moeten bewoners eerst een service provider kiezen die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.