Nieuws

UPC probeert Apeldoornse klanten te behouden

UPC probeert uit alle macht te voorkomen dat inwoners van Apeldoorn overstappen op glasvezel. Met de opkomst van glasvezelinternet, dreigt het kabelbedrijf veel klanten te verliezen. 

Een deel van Apeldoorn is al voorzien van een glasvezelnetwerk. Maar nu netwerkbedrijf Reggefiber in de wijk Zuidbroek glasvezel aan het aanleggen wordt UPC een beetje zenuwachtig, schrijft De Stentor.

Een groepje bewoners probeert onder de naam Fiber Apeldoorn voldoende belangstellenden bij elkaar te krijgen om te overige delen van Apeldoorn op het glasvezelnet aangesloten te krijgen.

Klaar voor de toekomst
Van een aantal bewoners komen nu klachten over een brief van UPC. Met het vooruitzicht dat Reggefiber ook andere wijken van Apeldoorn wil aanboren als daar minstens 30 procent van de bewoners een aansluiting wil, schrijft UPC zijn klanten dat ‘uw aansluiting op het netwerk vrijwel geheel uit glasvezel bestaat. En zelfs het laatste stukje UPC-kabel, de aansluiting op uw huis, is al volledig klaar voor de toekomst (onderzoek TNO voor het ministerie van Economische Zaken, februari 2010). Zonder dat uw straat open hoeft’.

Volgens Fiber Apeldoorn vergeet UPC er echter bij te vertellen dat het dataverkeer van de hele buurt over hetzelfde vaak al tientallen jaren oude koperdraadje moet. “Met de toenemende vraag naar snelheid en capaciteit is het nog maar de vraag of dit zo toekomstvast is.”

Henk Holtrigter van Reggefiber is niet verbaasd over de actie van UPC, zo schrijft de krant. “Zo gaat het overal waar wij bezig zijn. Wij gaan tot aanleg over als 30 procent van de huishoudens een aansluiting wil. Voor UPC zijn dat grote aantallen om te missen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.