Nieuws

UPC verhoogt kabelsnelheid en voert downloadtoeslag in

UPCKabelbedrijf UPC voert de concurrentiestrijd met glasvezelaanbieders op door de snelheden van zijn snelste kabelabonnementen te verhogen tot 200 Mbps. Het bedrijf voert echter ook strengere regels in voor klanten die zich gedragen als zware downloaders.

De snelheid van 200 Mbps is niet in alle UPC-gebieden beschikbaar, de 150 Mbps wel. UPC is daarmee naar eigen zeggen de enige provider die alle klanten de snelheid van 150 megabit per seconde kan bieden. Tot nu toe bood UPC snelheden tot 120 Mbps.

De snelheid van 200 Mbps zal stapsgewijs beschikbaar komen in heel het UPC-netwerk. Met de hogere internetsnelheden  beantwoordt het kabelbedrijf aan de behoefte aan sneller internet onder haar grootgebruikers, aldus UPC.

Tegelijkertijd wordt UPC wel strenger voor die grootverbruikers. Op NU.nl bevestigt het bedrijf dat klanten die ‘bovengemiddeld veel downloaden’ een meerprijs voor hun abonnement moeten gaan betalen. Ook kan de internetsnelheid worden beperkt.

De nieuwe regels maken deel uit van de nieuwe fair use policy die alleen geldt voor nieuwe klanten en bestaande klanten die vanaf 3 april hun abonnement verlengen of wijzigen.

De fair use policy houdt in dat maatregelen kunnen worden genomen als gebruikers meer dan vijf keer zo veel downloaden als gemiddeld. Hoe hoog het gemiddelde ligt, wil een woordvoerder van UPC echter niet zeggen, omdat dit een ‘dynamische’ hoeveelheid is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.