Nieuws

Vast breedbandinternet is in Nederland relatief duur

Litouwen en Roemeniƫ hebben gemiddeld de aantrekkelijkste prijzen voor breedbandinternet via de vaste lijn. Nederland is relatief duur op alle vlakken. Dat blijkt uit een Europese studie.

Voor het onderzoek zijn de prijzen voor vast breedbandinternet onderzocht. De abonnementen zijn ingedeeld op snelheid en eventuele bundeling met telefonie en televisie (triple play).

Een vast internetabonnement met een snelheid van 12-30 Mbps kost gemiddeld in de EU 20,88 euro per maand. Voor een snelheid van 30-100 Mbps betaal je gemiddeld 21,59 euro, voor 100-200 Mbps 27,23 euro en meer dan 200 Mbps kost gemiddeld in de EU 26,70 euro per maand. Een triple play-internetpakket van 200 Mbps of hoger kost gemiddeld 40,96 euro.

Litouwen en Roemeniƫ bieden het vaakst een lage prijs aan voor vast breedbandinternet. Ierland blijkt dan weer vrij duur te zijn omdat daar weinig wordt gestunt met de prijzen van internetpakketten. Opvallend is dat Nederland op alle vlakken -dus zowel alle snelheden als single play en triple play-pakketten- relatief duur blijkt te zijn. Daar staat tegenover dat mobiel breedbandinternet hier weer iets goedkoper is dan gemiddeld in de EU.

Lees ook: Gigabit-abonnementen zijn goedkoper geworden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.