Nieuws

Veel gaslekken bij aanleg glasvezel Weststellingwerf

In de gemeente Weststellingwerf is het raak. Letterlijk. Sinds in Wolvega (onderdeel van Weststellingwerf) is gestart met de aanleg van glasvezel heeft de brandweer van Wolvega meerdere keren in actie moeten komen voor gasleidingen die tijdens de werkzaamheden zijn geraakt. Donderdag alleen al drie keer.

Sinds begin november heeft de brandweer ruim tien meldingen ontvangen van een gaslek ergens in Wolvega, meldt de Leeuwarder Courant. Een groot deel hiervan is direct te linken aan het aanleggen van glasvezel. Ook in andere kernen van Weststellingwerf is de brandweer al enkele keren in actie gekomen om een gaslek te dichten. Volgens de krant heeft de brandweer in alle gevallen het lek provisorisch gedicht met tape, waarna het lek is afgedicht met zand. Nutsbeheerder Liander is vervolgens ter plaatse gekomen om het lek definitief te dichten.

Dat er zoveel incidenten zijn bij de aanleg van glasvezel, is niet verrassend. Het is dan ook erg druk in de gemeente. In Weststellingwerf leggen drie bedrijven glasvezel aan. KPN NetwerkNL doet dit in Wolvega en binnenkort ook in Noordwolde. Kabelnoord en Glasvezel Buitenaf leggen glasvezel aan in het buitengebied.

Vorige week meldde Glasvezelgids nog dat in Geffen (gemeente Oss) de aanleg van glasvezel kort was stilgelegd vanwege het grote aantal gaslekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.