Nieuws

Veel providers belaagd door DDoS-aanvallen

Diverse Nederlandse internetproviders zijn vlak voor het weekeinde slachtoffer geworden van DDoS-aanvallen. De laatste in het rijtje was Delta.

Door de aanval op Delta had een onbekend aantal Delta-klanten geen toegang meer tot internet, televisie en telefonie. De provider sprak tegenover Tweakers over een ‘zeer omvangrijke DDoS-aanval’ waardoor vooral klanten in zuidwest Nederland, waaronder Zeeland, verbindingsproblemen hadden.

Vorige week werd ook Online.nl en Freedom Internet getroffen door DDoS-aanvallen. Volgens de jongste internetprovider werd het netwerk van Freedom gedurende ongeveer 45 minuten bestookt, waardoor sommige Freedom klanten beperkt konden internetten.

Naast Delta, Online en Freedom Internet lagen volgens Tweakers ook Tweak en Caiway onder vuur van cybercriminelen.

Bij een DDoS-aanval wordt in korte tijd vanaf heel veel verschillende apparaten data opgevraagd van een provider waardoor de server overbelast raakt en onbereikbaar wordt voor gewone bezoekers. Het is vergelijkbaar met een winkel waar honderden klanten tegelijk door een ingang naar binnen willen. Dan raakt de ingang verstopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.