Nieuws

Veel tegenslagen bij glasvezelaanleg Noord-Limburg

De aanleg van glasvezel in Noord-Limburg door Delta Fiber Netwerk is bijna afgerond, maar heel gemakkelijk was het niet.

De aanleg in het noordelijk gebied van Limburg is voor een groot deel al afgerond, maar nog niet alle adressen zijn aangesloten. Volgende maand begint aannemer SPIE met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Roerdalen. De werkzaamheden duren ongeveer tot half december.

In Limburg zijn een aantal ‘dure’ adressen, waarbij de aanleg om een extra investering vraagt. “Deze adressen konden daarom niet worden meegenomen met de aanleg”, legt Piet Grootenboer van Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) uit.

De aanleg van glasvezel in Noordoost Limburg is omvangrijk. Een tegenslag in het project was het hoge aantal bodemonderzoeken. Daardoor moest de aannemer wachten met graven en kregen bewoners hun aansluiting later dan aanvankelijk was gepland.

De aannemer verwacht dat de inwoners in het buitengebied van Noord-Limburg die zich hebben aangemeld voor glasvezel, in het eerste kwartaal van 2021 allemaal zijn aangesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.