Heeze-Leende, Nieuws

‘Veel vraag naar HSLnet-obligaties’

HSLnet-obligatiesDe aanleg van glasvezel in Heeze-Leende wordt door de coöperatie HSLnet gefinancierd met de uitgifte van obligaties.  De belangstelling voor deze obligaties is groot, aldus een directielid van HSLnet.

In Heeze, Leende en Sterksel worden de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk door HSLnet,  een coöperatie die in april 2012 van start is gegaan. Maar voordat de aanleg kan beginnen, heeft de organisatie in Heeze-Leende eerst een eigen vermogen van minimaal 900.000 euro nodig. Sinds half december hoopt HSLnet dit geld te verzamelen met de uitgifte van obligaties.

Volgens HSLnet directielid Oscar Vinck is er veel vraag naar de waardepapieren, zo zegt hij in het Eindhovens Dagblad. “De snelheid waarmee de obligaties van de hand gaan, geeft vertrouwen in het bereiken van in ieder geval die negen ton”, vertelt Vinck. Dit eigen vermogen is een absolute voorwaarde voor ABN AMRO bank om een lening te verstrekken. De gemeente op haar beurt stelt het eigen vermogen als voorwaarde om garant te staan voor de banklening.

De Glasvezel Leden Obligaties zijn te koop vanaf 100 euro. Hierop geldt een jaarlijks rentepercentage van 6 tot 7 procent en de minimale looptijd van de certificaten is 10 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.