Nieuws

‘Veendam heeft snel internet dankzij aardappelbedrijf Avebe’

Stichting Kabelnet Veendam (SKV) viert zijn 30-jarig jubileum. Ooit begonnen als (coax-)kabelorganisatie en nu steeds meer een glasvezelbedrijf.

Vanaf 1988 legde SKV het kabelnet aan voor ruim 11.000 adressen in Veendam. De komst van glasvezel in Veendam is vooral te danken aan aardappelzetmeelbedrijf Avebe, schrijft SKV. Ruim twintig jaar geleden onderkende Avebe het belang van goede internetverbindingen om internationaal zaken te kunnen doen.

Avebe wilde internet op het hoofdkantoor in Veendam en zocht samenwerking met SKV om de internetverbindingen via het kabelnet te kunnen laten lopen. De boerencoöperatie begon daarvoor met een nieuw bedrijf: Netvisit. Na een aantal jaren vond Avebe dat het aanbieden van internetdiensten niet tot de corebusiness van het bedrijf hoorde. In 2008 werd Netvisit door SKV overgenomen.

Inmiddels heeft SKV het snelste netwerk van Veendam. Dankzij het nieuwe glasvezelnetwerk kan het zenderpakket probleemloos vergroot worden en kunnen abonnees nu internetpakketten met maximaal 600 Mbit/s up- en downloadsnelheden afnemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.