Nieuws

Reuver kan kiezen uit twee glasvezelnetwerken

Beesel-standBewoners van het Limburgse Reuver kunnen zich nu ook aanmelden voor de vraagbundeling voor glasvezel die in Beesel loopt. Die inschrijving is juist deze week verlengd tot 3 maart.

Reuver is een geval apart met glasvezel. In de wijken Bösdael en een deel van Reuversveld in Reuver heeft netwerkbedrijf ViaGlas al een glasvezelnetwerk aangelegd. Daarnaast inventariseert ViaGlas de interesse onder ongeveer 200 huishoudens van een ander gedeelte van de wijk Reuversveld.

De woningen die al voorzien zijn van een glasvezelaansluiting van ViaGlas en ook de nieuwe aan te sluiten woningen neemt Reggefiber vooralsnog niet mee in haar aansluitgebied.

Deze week is kennelijk besloten dat bewoners uit de wijken Bösdael en Reuversveld in Reuver nu ook ‘ja’ zeggen kunnen tegen glasvezel van Reggefiber. Nu de inschrijving in Beesel verlengd is, tellen deze aanmeldingen nu ook mee voor het deelnamepercentage van 30 procent in de gemeente Beesel. In dat gebied zitten z’n 600 aansluitingen, meldt Reggefiber.

“We krijgen van verschillende kanten te horen dat inwoners uit Bösdael en Reuversveld graag ‘ja’ zouden willen zeggen tegen glasvezel van Reggefiber. In eerste instantie konden deze inwoners geen abonnement afsluiten, omdat deze wijken behoorde tot het werkgebied van ViaGlas”, zegt Janneke Fijnvandraat, salesmanager bij Reggefiber.

“Nu blijkt dat er veel vraag is naar het glasvezelnetwerk van Reggefiber gaan wij in deze wijken de interesse peilen. Daarom kunnen deze bewoners nu een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende serviceproviders.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.