Nieuws

Verwarring in Castricum en Uitgeest vanwege twee glasvezelnetwerken

Inwoners van Castricum en Uitgeest zijn in de war geraakt door de stroom aan berichten over de aanleg van glasvezel. Het lijkt erop dat er twee glasvezelnetwerken worden aangelegd.

De gemeenten Uitgeest en Castricum hebben allen een overeenkomst voor samenwerking afgesloten met E-Fiber, schrijft omroep Castricum. Dit betekent dat E-Fiber in de regio het glasvezel netwerk aanlegt, net als zij eerder hebben gedaan in Bergen en Heiloo.

Maar bewoners klagen over dat ze benaderd worden door een tweede partij. “De partij die deze onjuiste berichtgeving verspreid, is Delta Fiber. Het lijkt erop dat zij hopen dat er door hun brutale promotie vraag ontstaat naar hun netwerk”, aldus omroep Castricum en E-Fiber.

Toch heeft Delta Fiber Netwerk vorige week officieel aangekondigd dat het glasvezel gaat aanleggen in Uitgeest, Bakkum en Castricum.

In opdracht van Delta Fiber Netwerk start een aannemer deze maand met het schouwen van de woningen in Uitgeest. Vanaf begin april volgen Castricum en Bakkum. Direct daarna starten de eerste graafwerkzaamheden.

E-Fiber wil ook dit jaar starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Castricum en Uitgeest. De aanleg van het netwerk moet in 2023 worden afgerond.

Politieke vragen

Ook in de gemeenteraad zijn al vragen gesteld over welke partij nu echt een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. Het college van B&W antwoordde in februari op vragen van de PvdA-fractie dat de gemeente vanuit de Telecomwet een telecombedrijf dat een glasvezelnetwerk wil aanleggen, niet kan weigeren. De gemeente bevestigt dat het samenwerkt met E-Fiber.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.