Nieuws

Verwarring over glasvezel in Rivierenland

De communicatie van glasvezelpartijen Glasvezel buitenaf en de Digitale Stad naar bewoners in de regio Rivierenland, leidt tot de nodige verwarring.

Dat stelt althans de Digitale Stad die opheldering probeert te geven. “Als bewoners de voorstellen van beide partijen naast elkaar neerleggen, kunnen ze eenvoudig een goede keuze maken”, zo is het idee.

In een brief aan bewoners stelt Glasvezel buitenaf dat het onzeker is of de Digitale Stad glasvezel gaat aanleggen, zelfs als de drempel van 50% aanmeldingen wordt gehaald. “Dit is onjuist”, aldus Digitale Stad.

“Het klopt dat wij (in tegenstelling tot Glasvezel Buitenaf) wel in overleg zijn met regio Rivierenland en de aangesloten gemeenten, dit zorgt er echter enkel voor dat we al een voorsprong hebben als we de 50% behaald hebben m.b.t. de nodige vergunningen etc. Als de 50% op 12 juni gehaald is, dan zullen we dit jaar starten met de eerste werkzaamheden.”

Ook zouden er misverstanden kunnen bestaan over de prijs die consumenten voor hun glasvezelaansluiting gaan betalen. En daarom heeft Glasvezel buitenaf een opsomming gegeven van de kosten.

Het zijn juist dit soort situaties die voor de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aanleiding zijn om een verkennend onderzoek te starten naar de glasvezelmarkt. Dit eerste resultaten van deze verkenning moeten na deze zomer meer duidelijkheid geven of er vervolgacties nodig zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.