Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

VodafoneZiggo start met nieuwe coax-technologie in Utrecht

Utrecht wordt een pilotproject voor snel internet van VodafoneZiggo. De Domstad krijgt vanaf 2020 toegang tot het nieuwe vaste netwerk van VodafoneZiggo.

Dat onthulde VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoencamp tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor van het bedrijf in het Utrechtse Hoog Catharijne.

VodafoneZiggo zal vanaf 2020 de inwoners van Utrecht toegang tot het vaste Gigabit-netwerk op basis van de technologie van Docsis 3.1. Eerder heeft het telecombedrijf een test uitgevoerd met deze technologie in een deel van Utrecht. Het nieuwe netwerk bereikt straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden. Waar er nu snelheden beschikbaar zijn van tussen de 150 en 200 Megabit per seconde (Mbit/s).

VodafoneZiggo moet wel nieuwe technologie in haar netwerken gebruiken want het internetgebruik onder huishoudens, bedrijven en consumenten blijft de komende jaren explosief groeien, zo stelt de telecomoperator. “Jaarlijks stijgt het gebruik met ongeveer 40 tot 50%. Dit vergt extra netwerkcapaciteit.”

“VodafoneZiggo wil vanaf 2020 netwerken gebruiken waarbij mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar aansluiten”, vertelt Jeroen Hoencamp. “Films, video’s, muziek en foto’s kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo; gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden. We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.