Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

VodafoneZiggo verliest 35.000 internetklanten

Ziggo heeft het afgelopen jaar meer dan 35.000 internetklanten zien vertrekken. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het kabelbedrijf. Waarschijnlijk is een groot deel van die klanten overgestapt op glasvezel.

Alleen al in het vierde kwartaal van 2021 vertrokken er 9100 internetklanten bij Ziggo, meldt RTL Nieuws. Hoewel Ziggo geen reden geeft voor het aantal dalende internetabonnees, zei het bedrijf eerder wel dat glasvezelaanbieders een factor zijn.

De concurrentie op de markt voor breedband is groot: KPN (KPN NetwerkNL en Glaspoort), Delta Fiber Netwerk en de samenwerking T-Mobile/Open Dutch Fiber leggen allemaal in hoog tempo glasvezelverbindingen aan in steden, dorpen en het buitengebied.

Wel is Ziggo druk bezig geweest om het coax-kabelnetwerk op te waarderen zodat snelheden van 1 Gbps mogelijk zijn. Aan het einde van 2021 kon 73% van de klanten kiezen voor 1Gbps internetsnelheden, op basis van de DOCSIS 3.1-standaard. Voor het einde van dit jaar is dat 100%, bevestigt het telecombedrijf.

  1. Pieter

    Ziggo biedt alleen 1 Gb/s aan download . De uploadsnelheid blijft in vergelijking met glasvezel enorm achter. Die blijft steken op slechts 50 Mb/s, dat vergeet Ziggo er nog wel eens bij te vermelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.