Nieuws

Vorst schopt aanleg glasvezel in de war

Foto: gemeente Epe

De aanhoudende vorst gooit de aanleg van glasvezel in diverse plaatsen in de war. In Nederweert bijvoorbeeld is de officiele start uitgesteld.

De symbolische aftrap van de werkzaamheden zou gisteren plaatsvinden in Budschop. Budschop is de eerste kern van Nederweert waar de aanleg zou starten. Het startsein zou worden gegeven door een wethouder van de gemeente Nederweert die de eerste schop in de grond zou zetten, maar netwerkbedrijf Reggefiber heeft deze week op het laatste moment uitgesteld, schrijft Nederweert24.

Volgens Reggefiber kon de feestelijke aftrap vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. Het is niet bekend wanneer de symbolische start wel zal plaatsvinden. Als de aanleg eenmaal is gestart, zal het waarschijnlijk een jaar duren voordat heel Nedeweert is aangesloten.

Epe
En dit is niet het eerste glasvezelfeestje dat wordt gewijzigd vanwege het winterse weer. Maandag werd ook al de officiële start van de aanleg in Epe gewijzigd. Daar zou een wethouder de eerste meters graven, maar omdat de grond bevroren was, mocht hij de eerste las van een glasvezelkabel maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.