Nieuws

Vraagbundeling aangekondigd in deel van Ede

LunterenInwoners van Lunteren en Bennekom kunnen zich binnenkort inschrijven voor glasvezel. Het zijn de eerste kernen binnen de gemeente Ede waar een vraagbundeling wordt gehouden.

Netwerkbedrijf Reggefiber zit in de planvormingsfase wat betreft Ede en begint een onderzoek in een deel van gemeente Ede. Eerst zijn Lunteren en Bennekom aan de beurt.

Die keus is gemaakt op verzoek van serviceproviders, zegt salesmanager Oscar Janssen van Reggefiber in dagblad Edestad.

Of de twee dorpskernen ook daadwerkelijk een glasvezelnetwerk krijgen, is afhankelijk van de belangstelling. Per dorp moet tenminste 30 procent van alle huishoudens zich aanmelden, wil de aanleg van start gaan.

Volgens Reggefiber is het nog te vroeg om te kunnen zeggen wanneer de vraagbundeling zal starten. De gemeente Ede laat in een reactie aan de krant weten dat het de komst van glasvezel wel best vindt zolang de gemeente er zelf maar niet aan hoeft mee te betalen.

  1. Mijzen

    Helaas geen glasvezel op de Meulunterseweg te Lunteren, ondanks dat dit een lange doorgaande weg naar Wekerom is, met hier aan gelegen vele bedrijven en huizen. We behoren volgens Ede dus niet tot burgers van Ede of Lunteren. Jammer gemiste kans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.