Nieuws

Vrije modemkeuze start volgende week

router-modem-on-off

Vanaf vrijdag 28 januari kunnen consumenten zelf een modem kiezen en hoeven ze niet meer het modem van de provider te gebruiken.

Tot op heden moeten consumenten in veel gevallen een specifieke modem of router van de provider voor hun kabel-, DSL-, glasvezel- of mobiele aansluiting gebruiken. Deze apparatuur sluit niet altijd aan bij de diverse eisen van consumenten.
Door nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen internetproviders het gebruik van specifieke standaardmodems niet meer voorschrijven.

Volgens AVM, fabrikant van de FRITZ!Box-modemrouters, biedt vrije modemkeuze consumenten de kans een modemrouter te kiezen, die beter aansluit bij hun specifieke internet- en wifi-wensen en die toegang geeft tot functionaliteits- en beveiligingsupdates.

Voor consumenten die zich willen oriĆ«nteren, zijn twee zaken belangrijk, stelt Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM. “Ten eerste of er thuis een kabel-, DSL-, glasvezel- of mobiele verbinding beschikbaar is, en ten tweede wie de provider is. Dat is bepalend voor de selectie van een modemrouter die bij de specifieke vraag of behoefte past.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.