Nieuws

Uitspraak over financiering glasvezel Hollands Kroon weer uitgesteld

De uitspraak in de zaak over de financiering van de aanleg van glasvezel in het buitengebied de gemeente Hollands Kroon, is opnieuw uitgesteld.

De zaak was eerder aangespannen door de breedbandorganisatie FiberNH. Het geschil draait om de vraag of de provincie de financiële garantstelling in 2018 aan de Coöperatie Breedband Hollands Kroon en provider Kabeltex had mogen verlenen.

De Commissie voor Bezwaar en Beroep van de rechtbank gaf in eerste instantie de provincie Noord-Holland gelijk. De provincie mocht dus een financiële garantstelling verlenen aan de Coöperatie Breedband Hollands Kroon voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente.

FiberNH tekende echter bezwaar aan tegen die uitspraak waardoor de Raad van State zich nu over de zaak moet uitspreken. De uitspraak van de Raad is nu voor de tweede keer uitgestelde omdat ‘de zaak nadere studie vraagt’, meldt Breedband Hollands Kroon.

Raad van State geeft aan ernaar te streven verdere verlenging van de termijn te voorkomen. De beoogde datum voor de uitspraak is nu 6 oktober 2021.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.