Nieuws

Wel glasvezel voor Dalfsen en Lemelerveld, Beesel niet

DalfsenTerwijl Dalfsen en Lemelerveld wel voldoende aanmeldingen hebben binnengehaald voor glasvezel, is de vraagbundeling voor Beesel zonder succes beƫindigd.

Netwerkbedrijf Reggefiber heeft in een aantal plaatsen de aanmeldingen voor glasvezel geteld. Dankzij voldoende aanmeldingen in Dalfsen en Lemelerveld start Reggefiber daar binnenkort met de aanleg van het netwerk.

In het Limburgse Beesel daarentegen werden te weinig inschrijvingen voor glasvezel verzameld. Alleen als 30 procent van de huishoudens of meer zich aanmeldt, gaat de aanleg door. In Beesel is die grens niet gehaald. Aangezien de vraagbundeling in januari al eens werd verlengd, gooit Reggefiber nu de handdoek in de ring.

Voorlopig ziet Reggefiber in de kernen Beesel, Reuver, Bosdael, Reuversveld en Offenbeek af van de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het netwerkbedrijf meldt echter wel dat de drie betrokken partijen (gemeente Beesel, ViaGlas en Woongoed2Duizend) de komende weken alsnog gaan proberen om meer aanmeldingen te verzamelen in het aansluitgebied.

Ook wordt er nog een informatieavond gehouden om uitleg te geven aan iedereen die zich wel voor een glasvezelabonnement heeft ingeschreven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.