Nieuws

Wie is Open Dutch Fiber?

Woensdag werd bekend dat T-Mobile gaat samenwerken met Open Dutch Fiber om glasvezel in Nederland aan te leggen. Maar wat weten we over die organisatie?

Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP) zijn de financiers en aandeelhouders van Open Dutch Fiber, dat staat op de kersverse website. De domeinnaam opendutchfiber.nl is op 2 april geregistreerd, maar er lijkt nog geen bedrijf met die naam ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel.

Open Dutch Fiber wordt door DTCP omschreven als ‘een onafhankelijk platform waarin KKR een meerderheidsbelang heeft en waarvan DTCP minderheidsaandeelhouder is’. De organisatie zal Fiber-to-the-Home (FttH) breedband in Nederland uitrollen in ‘stedelijke gebieden en gebieden met een hogere bevolkingsdichtheid’, waarbij hoogwaardige glasvezelverbindingen zullen worden geleverd aan Nederlandse huishoudens en bedrijven.

Open Dutch Fiber zal bestuurd gaan worden door Jordi Nieuwenhuis en Uwe Nickl. Nieuwenhuis kennen we al als mede-oprichter van glasvezelbedrijf Reggefiber. Daarna is hij directeur geweest van Deutsche Glasfaser, de Duitse evenknie van Reggefiber.
De dagelijkse leiding van Open Dutch Fiber komt in handen van CEO Michael Griffioen. Deze laatste persoon is nu (nog) senior manager FttH bij T-Mobile Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.