Nieuws

‘Woensdrecht ging te snel akkoord met Reggefiber’

Wethouder Vic Huijgens van de gemeente Woensdrecht heeft te snel het convenant met Reggefiber getekend voor de aanleg van glasvezel, vindt de PvdA-fractie in de gemeente. ‘Hij had nooit akkoord moeten gaan met het uitsluiten van Calfven.’

De uitzonderingspositie van Calfven zit de lokale PvdA-fractie niet lekker. “U sluit een convenant voor heel de gemeente af. Dan geldt het ook voor Calfven”, zo zegt PvdA-raadslid Cees Jaspers in BN De Stem.

Op dit moment is Calfven, een kern in het buitengebied met ongeveer 500 inwoners, te klein waardoor de aanleg van glasvezel daar te duur wordt.

Meer kritiek
De PvdA is niet de enige partij die kritiek heeft op het convenant. Ook bij het CDA riep het achterwege blijven van glasvezel in Calfven vragen op. Maar er is nog hoop volgens het CDA want als 60 of 70 procent van de inwoners van Calfven het wil, kan de aanleg alsnog gewoon doorgaan.

In heel Woensdrecht loopt op dit moment een vraagbundeling om de interesse van de bewoners te peilen. Als een derde van de Woensdrechtse bevolking voor een glasvezelnetwerk is, begint het bedrijf in mei met de aanleg. In 2013 moet de aanleg voltooid zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.