Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo verhoogt de prijzen per 1 juli

Na KPN verhoogt ook Ziggo de prijzen voor klanten. Bovendien past Ziggo de algemene voorwaarden aan om volgend jaar te voorkomen dat klanten massaal opzeggen, stelt prijsvergelijkingssite Breedbandwinkel.

De prijsverhoging zou betekenen dat klanten gemiddeld per maand 3,50 euro meer moeten betalen. Klanten betalen na 1 juli voor Alles-in-1-start (75 Mbps download/10 Mbps upload) 42 euro per maand.

Afgelopen maand kondigde Ziggo al een snelheidsverhoging aan voor bijna al haar klanten. Maar net als vorig jaar volgt kort na de snelheidsverhoging echter ook weer een prijsverhoging.

De prijsverhoging is volgens Ziggo nodig vanwege het duurder worden van netwerkapparatuur en een prijsstijging op het energieverbruik van het netwerk. Daarnaast is Ziggo druk bezig geweest om het coax-netwerk te upgraden tot het zogenoemde Giganet (1 gigabit download). Uiteraard is Ziggo druk in gevecht met de concurrentie van glasvezelpartijen.

Bestaande klanten die te maken krijgen met een verhoging, hebben tot 1 juli 2022 de tijd om het abonnement kosteloos op te zeggen.

  1. Pieter

    Die wijziging in de voorwaarden lijkt me een wassen neus, immers: daar zijn wettelijke bepalingen voor. Er geldt altijd een opzegtermijn van een maand, dus ik zie het niet als een probleem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.