Nieuws

Ziggo verhoogt internetsnelheid van bijna alle klanten

Ziggo verhoogt in april de downloadsnelheid van bijna alle 2,5 miljoen klanten, waaronder 130.000 bedrijven. De internetsnelheid gaat met ongeveer 25% omhoog.

De hoogste downloadsnelheid voor consumenten met een Max-pakket komt na deze verhoging op 500 Mbit/s. Ook de uploadsnelheden van Start en Complete bij consumenten gaan 25% omhoog.

Bij zakelijke klanten met Complete of Max gaat deze met 20% omhoog tot maar liefst 600 Mbit/s. Alleen klanten met een Ziggo Zakelijk Start-pakket profiteren niet van de snelheidsverhoging.
De uploadsnelheid voor zakelijke gebruikers blijft ook gelijk. Volgens Ziggo blijkt uit onderzoek dat de meeste klanten ruim voldoende hebben aan de relatief hoge uploadsnelheid van 40-50 Mbit/s.
De snelheidsverhoging heeft geen impact op de huidige abonnementstarieven, aldus Ziggo. In ieder geval niet direct, want Ziggo verhoogt zijn tarieven doorgaans per 1 juli.

Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Klanten kunnen vanaf half april ook zelf hun modem resetten en krijgen dan meteen de nieuwe snelheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.