Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo wil geen diensten via glasvezel aanbieden

Kabelbedrijf Ziggo kan prima concurreren met glasvezel en daarom biedt Ziggo geen glasvezeldiensten via het netwerk van Reggefiber aan.

Het kabelbedrijf is in Woensdrecht niet in gegaan op een uitnodiging van Reggefiber om aan te sluiten op een toekomstig glasvezelnetwerk in de gemeente.

“We doen nergens in Nederland mee aan dergelijke projecten, een pilot in Amersfoort daargelaten”, aldus een woordvoerder van Ziggo tegenover BN De Stem. “We kunnen namelijk op dit moment prima concurreren met de snelheid van glasvezel.”

De gemeente Woensdrecht sprak deze week de ambitie dat het over een jaar een glazvezelnetwerk operationeel wil hebben. Voorwaarde is wel dat tenminste 30 procent van de Woensdrechtenaren zich voor eind april hefet ingeschreven voor een glasvezelabonnement.

Dat Ziggo niet wil meedingen naar glasvezelklanten in Woensdrecht, is voor de gemeente geen probleem. “We willen de mensen duidelijk te maken dat de huidige kopernetwerken aan hun tax zitten qua capaciteit en snelheid”, reageert een wethouder.

Ziggo ontkent dat het coax-netwerk de capaciteitsgrens nadert. “Op dit moment kunnen we hetzelfde als glasvezel.” De woordvoerder van het kabelbedrijf sluit niet uit in de toekomst alsnog over te gaan op glasvezel. “We zijn ook niet tegen de aanleg van zo’n netwerk. Integendeel. Het leidt tot grotere competitie onder providers, dat is gunstig voor de klant.”

 1. Wat verwacht je nu van een kabelbedrijf? Dat het eerlijk toegeeft dat de limiet in zicht is? Ja ze kunnen concurreren met glasvezel, neem het duurste abo, controleer je download snelheid ( http://www.speedtest.net) en kijk wat je effectief geleverd krijgt. Als je een aansluiting hebt vlak naast de verdeelkast dan kom je misschien in de buurt van de 120Mb die ze proclameren te kunnen leveren.
  Ik heb zo’n abo lopen en kom niet verder dan 60 Mb…
  60Mb of 50Mb is bijna geen verschil… alleen dan in prijs! zelfde product maar glasvezel 24% goedkoper op vezel! ( incl digitaal extra pakket )

  Ik betaal 80 €/maand voor het extra pakket bij ziggo + extra zenders.
  Ik krijg een 60Mb geleverd, 25 analoge ( weg BBC2 ) en ca. 120 digitale zenders.
  Bij vezelproviders betaal je 69 €/m ( na een jaar, eerste jaar 63€/m )
  je krijgt 100Mb effectief up en down, mensen onderschatten het belang van de Up snelheid, 10Mb bij ziggo, die Up snelheid bepaalt de interactie met internet( en ook hier haal je de 10Mb van ziggo niet ik kom zelf maar aan iets van 4Mb…)
  De vezelproviders leveren ook 40 analoge zenders ( incl BBC2 ). 60% meer aanbod zonder extra kosten! ( iedere tv in huis kan analoog ontvangen.)
  De vezelprovideders leveren ca 110 digitale zenders maar wel met een véél beter aanbod!
  En last but not least, Ziggo lokt nieuwe klanten met een HD ontvanger voor 50 euro, dit geldt echter niet voor bestaande klanten, die mogen het volle pond betalen.Bij de vezelproviders krijg je de interactieve HD ontvanger gewoon gratis bij de overstap!
  Ik gebruik liever de vezel, véél beter internet tot 800% sneller , beter analoge tv 60% meer aanbod en bellen voor 1 euro extra 700% goedkoper dan ziggo ( basisprijs per maand geen onbeperkt bellen , kan bij beide : 5 € bij vezel 10€ bij ziggo )

  kortom enkel de slapers blijven zitten.
  ik weet al dat ik mijn vrouwtje blij kan maken met de 204 € die ik dit jaar extra aan haar verjaardag kan spenderen ( zoveel spaar ik het eerste jaar uit, daarna houd ik ieder jaar 132 euro over ).

  Ziggo mag zeggen dat ze kan concurreren met vezel, als je het even uitzoekt is al snel duidelijk dat daar niets van aan is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.