Nieuws

Zoetermeer praat over glasvezel met KPN en T-Mobile

De gemeente Zoetermeer is in gesprek met KPN en T-Mobile om glasvezel in de gemeente aan te leggen.

Zoetermeer wil het voorbeeld volgen van Den Haag waar KPN en T-Mobile ook bezig zijn met het uitrollen van glasvezel.

“Wij proberen tot een samenwerking te komen, waarbij beide partijen gelijk met elkaar optrekken in een (mogelijk) gezamenlijke aanleg’, antwoorden de wethouders Jakobien Groeneveld (Openbare ruimte) en Jan Iedema (Economie) op vragen van de lokale fractie Zó! Zoetermeer.

Of er voldoende behoefte is aan een snelle glasvezelverbinding moet nog blijken, want op dit moment kunnen de inwoners van Zoetermeer ook al een gigabit-verbinding van Ziggo krijgen.

KPN bevestigt tegenover het AD dat het in gesprek is met de gemeente Zoetermeer voor aanleg van glasvezel in de hele gemeente. De stad wil de werkzaamheden graag bundelen zodat de straten niet keer op keer opgebroken hoeven te worden. Ook KPN geeft aan dat het graag in gesprek gaat en open staat voor een ‘combi-aanleg’ of een goede afstemming voor de planning. Maar de woordvoerder wil geen aankondigingen doen voordat KPN tot een overeenkomst is gekomen met de gemeente.

Overigens kunnen de twee marktpartijen door de gemeente niet gedwongen worden om samen te werken. Dit was ook in Den Haag een twistpunt.

foto: KPNnetwerkNL

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.