Nieuws, Onderzoek

Zuid-Korea telt meeste huishoudens met glasvezel

Van alle landen ter wereld telt Zuid-Korea nu nog de meeste huishoudens met een glasvezelverbinding. Maar daarin komt waarschijnlijk snel verandering want de Verenigde Arabische Emiraten gaat die positie snel overnemen.

Het aantal huishoudens met een glasvezelverbinding wordt ook wel de glasvezelpenetratie genoemd. Deze glasvezelpenetratie is in de Verenigde Arabische Emiraten het afgelopen jaar heel snel gestegen en telt nu – met circa 56 procent – zelfs meer glasvezelaansluitingen dan Japan en Hong Kong. Alleen Zuid-Korea scoort met een penetratie van 58 procent nog hoger en is daarmee tevens de hoogste ter wereld.

De Verenigde Arabische Emiraten wordt naar verwachting op korte termijn het eerste land ter wereld waar 100 procent van de huishoudens een glasvezelverbinding heeft. Dat blijkt uit cijfers van de FTTH Council Europe.

Deze organisatie publiceerde onlangs al cijfers over het aantal glasvezelaansluitingen in Europa. In veel landen, waaronder ook Nederland, blijkt het aantal huishoudens met een glasvezelverbinding helemaal niet zo snel te stijgen.

Spanje stak er het afgelopen jaar wel met kop en schouders bovenuit met een groei van 184 procent.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.