Nieuws

Zundert krijgt zeker glasvezel

E-Fiber start in augustus met de aanleg van glasvezel in het Brabantse Zundert. Dat heeft de netwerkbeheerder onlangs besloten.

Hoewel tijdens de vraagbundeling niet in alle kernen voldoende aanmeldingen zijn verzameld, gaat E-Fiber toch een glasvezelnetwerk uitrollen omdat ‘het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet er zeker is’.

Bij de aanleg worden niet alleen de kernen Zundert, Klein Zundert, Achtmaal, Rijsbergen en Wernhout aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. In totaal telt Zundert ruim 21.000 inwoners.

Volgens een wethouder van de gemeente Zundert heeft de komst van een glasvezelnetwerk een grote meerwaarde voor de inwoners en bedrijven, met name in het buitengebied.

De planning voor de aanleg moet nog worden gemaakt, maar waarschijnlijk start E-Fiber in augustus met de aanleg van glasvezel in Zundert. Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven nog profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarna worden voor een glasvezelaansluiting aansluitkosten berekend.

foto: E-Fiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.